HTML

Calmarius

Ebbe írom, ha van valami megosztani valóm. A programjaim a weboldalamon vannak: http://calmarius.atw.hu

Friss topikok

Linkblog

STL asszociatív tárolók: nem lehet a tartalmukat módosítani

2010.11.26. 11:25 Calmarius

Mai nap szívtam azzal, hogy egy std::set-ben módosítani akartam az értékeket és rá kellett jönnöm, hogy nem lehet, de ez igaz az összes többi asszociatív tárolóra, ami a C++-ban van: set,multiset,map,multimap (map esetén csak a kulcs értéke).

 

Az asszociatív tárolókba nagyon gyorsan lehet adatot tenni, és nagyon gyorsan lehet belőle eltávolítani (logaritmikus idő alatt), azonban ha lehetne módosítani, az azt jelentené, hogy át kell rendezni az egészet, ami időigényes, ezért nem engedi a C++, hogy módosítsd ezeket. Ezért, ha objektumokat tárolsz egy ilyen halmazban gyors elérés, és törlés céljából, mindig pointereket használj, és akkor nem fog panaszkodni a fordító. Gondoskodj a memória felszabadításáról, ha új objektumokat raktál bele.

Szólj hozzá!

Címkék: programozás számítástechnika cpluszplusz

A bejegyzés trackback címe:

https://calmarius.blog.hu/api/trackback/id/tr722474393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása