HTML

Calmarius

Ebbe írom, ha van valami megosztani valóm. A programjaim a weboldalamon vannak: http://calmarius.atw.hu

Friss topikok

Linkblog

wxWidgets építés MinGW alatt

2010.11.02. 20:39 Calmarius

A wxWidgets egy nyilt forrás keresztplatformok GUI toolkit, amellyel Windows, Linux és Macintosh alá is lehet lefordítani ugyanazt a kódot, anélkül, hogy 1 sort is ki kéne cserélni. 

Jó nyilt forrású programhoz szokás wxWidgets is csak forrás formájában jön le. Aki használni szeretné, annak előbb le kell fordítania, ehhez szükséges parancsokat itt lehet megtalálni:

http://wiki.wxwidgets.org/Compiling_wxWidgets_with_MinGW

A kis bökkenő csak ott volt, hogy a mingw32-make néhány hiba írása után elszállt. Azonban egy trükk után rá lehet bírni, hogy menjen:

mingw32-make -n -f makefile.gcc ...  > buildit.bat

Ekkor a make nem csinál semmit csak kiírja a parancsokat, amelyeket amúgy végrehajtana. Ezt beleírányítom a buildit.bat -ba, amit, ha lefuttatok, szépen elvégez mindent. Remélem valakinek használra válik majd ez a post, aki wx-et akar fordítani.

Szólj hozzá!

Címkék: programozás számítástechnika c g mingw wxwidgets

A bejegyzés trackback címe:

https://calmarius.blog.hu/api/trackback/id/tr652418042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása